Toen yoga 11 jaar geleden yoga per toeval in mijn leven kwam was dit echt een openbaring voor mij. Bij een klein sportschooltje maakte ik kennis met Yoga. Na deze ontmoeting met Yoga heb ik de sportschool achter me gelaten en ben ik me nog alleen maar gaan richten op Yoga. Ik heb jaren lang lessen gevolgd bij Noelle Sterk van Yogabreak en miste vrijwel nooit een les omdat ik er zoveel baat bij had.

Vanuit mijn natuur ben ik een actief en beweeglijk persoon, ik moet echt bewegen anders voel ik me niet goed. Mijn adem zat altijd hoog en ik kon mezelf snel druk maken om van alles. Door de Yoga kon ik naast beweging ook de stilte vinden. De controle die ik kon uitoefenen op mijn ademhaling zorgde ervoor dat ik niet meer zo hoog in mijn ademhaling zat en hier bewuster mee om kon gaan. Yoga heeft er voor mij voor gezorgd dat ik vrijuit kan ademen, dat ik mij fysiek sterk en flexibel voel en dat ik de stilte in mijzelf kan vinden. Hierdoor ben ik meer in balans. 

Begin 2016 heb ik besloten om mijn liefde voor Yoga verder te gaan onderzoeken en ben ik de 300-uurs teacher training Hatha/ Vinyasa gaan volgen bij Yoga Minds In Amstelveen. Dit was een prachtige reis waarin ik de verdieping in mijzelf ben gaan onderzoeken om tot mijn authentieke `ik` te komen, Svadhyaya, zoals ze dit noemen binnen de Yoga filosofie. Na deze opleiding te hebben afgerond ben ik gaan lesgeven in Vinyasa en al snel kwam ik erachter dat ik naast actieve Yang georiënteerde lessen het ook heel fijn vind om wat rustigere en diepere asana`s te beoefenen. Zodoende ben ik mij meer gaan verdiepen in Yin Yoga en heb hiervoor de opleiding gevolgd om zo een perfecte balans te gaan vinden tussen Yin en Yang en dit te integreren in mijn lessen. Ons hele leven blijft immers een zoektocht naar de perfecte balans en zeker in onze drukke levens is het fijn om een goede tegenhanger te hebben. 

Ik wil dat mijn lessen mensen steunt in het dagelijks leven, dat het verrijkend is en dat extraatje geeft. De ervaring is voor iedereen anders en blijft heel persoonlijk, maar dat maakt het juist zo mooi. Ik geef in een yoga les wat ik zelf graag krijg in een les en dat is een moment voor mezelf, ademhalen, stilte, beweging en ook persoonlijke aandacht. 

Les: woensdagochtend van 9.30 – 11.00 uur Yin Yoga