Yogacoaching/privé les yoga wordt gegeven door docente Marcelle de la Porte


Tijdens een privé les yoga gaan we dieper in op jouw specifieke vragen. Dat kunnen vragen zijn op het gebied van:

  • lichamelijke problemen waarbij yoga een aanvulling kan zijn op de behandeling van een arts/therapeut (evt. in overleg met de behandelaar). Je kunt dan denken aan: houdingsproblemen, spierspanningen, stijfheid, rugproblemen, hoofdpijn, buikpijn, ademhalingsproblemen (bijv. hyperventilatie), etc.
  • mentale problemen, zoals moeite met het concentreren, chaotisch denken, onzekerheid, angsten (ondersteuning bij reguliere therapieën), slaapproblemen, burn-out, overspannenheid, etc.
  • yogahoudingen, ondersteuning als je meer wilt weten over asana’s die voor jou geschikt zijn; verdieping in houdingen
  • meditatietechnieken, uitleg en begeleiding
  • ontspanningsoefeningen, eventueel ondersteund door cd’s van de docente die je thuis kunt gebruiken

De gebruikte technieken kunnen ondersteuning bieden bij behandelingen/ therapieën van erkende behandelaars. De docente kan, indien gewenst, in overleg met deze behandelaars oefeningen aanbieden die hierop aansluiten. Marcelle is geen erkend therapeute, maar put uit jarenlang opgebouwde kennis en ervaring.

 

Tarieven particulieren Privé les/coaching
De richtprijs voor particulieren voor een afspraak van max. 1,5 uur is € 65,00, indien dit een eenmalige coaching is. Wij rekenen € 60,00 per keer indien je op regelmatige basis komt*. Deze sessies worden in de eigen studio in Zaandam gegeven. Ieder kwartier extra kost € 15,00. Voor een externe afspraak wordt € 20,– als toeslag berekend binnen Zaandam. Buiten Zaandam is de toeslag € 25,–. Als je een factuur wilt gaan wij ervan uit dat je de afspraak kunt declareren bij een bedrijf of verzekering. In dit geval kost de coaching per bezoek  van 1,5 uur € 80,00 exclusief BTW.

*Denk je dat een privéles belangrijk voor je is maar kun je de bijdrage niet betalen?
Neem contact op met Marcelle: 06-10808030.

 

Tarieven bedrijven
Bedrijven kunnen voor hun personeel een privé les/coaching aanvragen. De kosten voor 1,5 uur per personeelslid kost € 80,00 exclusief BTW. Voor ieder kwartier extra wordt € 15,00 in rekening gebracht. Voor deze lessen ontvangt u een factuur. Bedrijven kunnen een pakket aanvragen voor meerdere personeelsleden voor 10 lessen. Prijzen op aanvraag.

Groepslessen: prijzen op aanvraag, telefoon 06-10808030.

* Wist u dat u voor bedrijfsyoga aanspraak kunt maken op de Werkkostenregeling (WKR)? U mag dan een gedeelte van de kosten uitwisselen met het brutoloon van medewerkers. Zo wordt het voor u kosten neutraal. U mag tot 1,5 % van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Bedrijfsyoga valt hier ook onder.

Als je de afspraak voor privé of coachingsles wilt afzeggen,  dan kan dit alleen binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak geannuleerd worden, daarna wordt de volledige prijs in rekening gebracht.

 

Reacties van cursisten: 

Een goede beslissing.
Na een afwezigheid van een paar jaar ben ik eind vorig jaar weer opnieuw begonnen met yoga bij Marcelle. Ik was ooit tijd gestopt vanwege een knie- en kort daarop een zware buik operatie en sindsdien was mijn conditie erg verslechterd.  Ik ontwikkelde ernstige rugklachten die met spier training, hardlopen, fysio therapie en chiropractie alleen maar erger leken te worden.
Uiteindelijk was ik ten einde raad, ook omdat ik altijd zeer sportief ben geweest en ik altijd “alles ”kon met mijn lijf. Ik danste en bewoog altijd veel en graag. Nu begon ik de dag met pijn en moest ik om enigszins te functioneren pijnstillers slikken. Het maakte me radeloos maar ik raakte ook  als gevolg van de pijn naar binnen gekeerd. Ik was niet erg vrolijk en miste mijn eigen energie. Uiteindelijk besloot ik terug te gaan naar de yoga poort. Ik heb daarvoor eerst een uitgebreid gesprek met Marcelle gehad en die legde me uit dat ik niet te hard van stapel moest lopen (iets wat ik nogal snel geneigd ben te doen) Ik sprak met haar af dat zij me mocht “corrigeren ”wanneer ik te fanatiek zou zijn. De focus werd gelegd op de ademhaling en op bewust bewegen. Ik realiseerde me al snel dat ik wanneer ik pijn had mijn adem vast zette en mijn hele lijf verkrampte. Daarbij had ik het (waarschijnlijk ook door een slechte doorbloeding) continu ijskoud.
Ik ben nu weer een paar maanden bewust met yoga bezig en ik merk duidelijk verschil. Ook mentaal. Ik voel me lichter en minder verdrietig. Ik ben ook thuis zelf weer bezig met oefeningen die me helpen te pijn te verminderen of soms zelfs de pijn laten verdwijnen. Ook de ontspanningsoefeningen (tijdens de les) ervaar ik al zeer heilzaam. Ik ben erg blij met de beslissing weer terug te gaan en opnieuw yoga in mijn leven te brengen. Ik ben Marcelle dankbaar voor haar wijze raad en adviezen! RD”

 

 

 Sinds een half jaar heb ik yoga prive les van Marcelle . Ik ben geboren zonder benen en mis mijn linker onderarm en ben daardoor rolstoel afhankelijk. 

Wel heb ik ondanks dat een druk en actief leven en was daarin opzoek naar een yoga docente die het als een uitdaging zou zien om mij, ondanks de beperktere mogelijkheden die ik heb, met yoga kennis te laten maken en ook echt te beoefenen. Die heb ik in Marcelle gevonden!

Marcelle is creatief in het bedenken van oefeningen die bij mij passen, kijkt naar mogelijkheden in plaats van de beperkingen, is goed op de hoogte van de anatomie van de mens en vertelt me tijdens de lessen ook over yoga in het algemeen (wat veel meer is dan alleen oefeningen natuurlijk!). 

Sinds ik de lessen bij haar volg ben ik lichaamsbewuster, weet ik wat ik zelf kan doen om mezelf lichamelijk te onderhouden, ben ik me bewuster van mijn ademhaling en voel ik me meer ontspannen. 

Het feit dat Marcelle een fijn en warm persoon is, die een sfeer kan creëren waarin het veilig voelt om dingen uit te proberen is daarbij super fijn en belangrijk. Ik zou dan ook een ieder die een beperking heeft en graag yoga zou willen beoefenen (maar misschien denkt dat dat onmogelijk is) Marcelle gunnen!’

JB

 

“Als rolstoeler zit ik – hoe goed ik ook oplet- veel in dezelfde houding en gebruik ik minstens de helft van mijn spieren niet. Met yoga, rek en strek ik als vanouds, kom tot de ontdekking dat ik meer kan dan dacht met mijn dwarslaesie en de mooiste ervaring vind ik dat ik door Yoga een diepte massage in mijn spieren (door heel mijn lijf) ervaar waar de meeste masseurs niet bij (kunnen) komen. De eerste paar keer waren zwaar, maar met de ondersteuning van mijn Yoga juf Marcelle kon ik elke week meer.

Yoga is voor mij diepte massage. Yoga is gebruiken, rekken en strekken van al mijn spieren die ik in mijn rolstoel niet (meer) gebruik.”

Funda