Zondag 11 november 9.30 – 12.30 uur: Workshop Pawvang Muktasana
Deze workshop wordt bij De Yogapoort gegeven door Martyn Hoogstra van Yogadlite.

Ben je nieuwsgierig naar de diepgang van yoga, wil je meer weten wat je zelf kan doen om je beter en gezonder te voelen? Kom dan naar deze interessante workshop gegeven door een zeer ervaren docent. De workshop is ook zeer geschikt voor collega-docenten.


Pawvang Muktasana betekent: Het bevrijden van Levensenergie en bestaat uit een uitgebreide serie dynamische oefeningen, die het lichaam klaarmaken voor de dag die voor je ligt of als voorbereiding kunnen dienen om Asana te gaan beoefenen of om te herstellen van zwakte of ziekte.

Deze oefeningen die het bewegingsapparaat vrij maken van spanning en weerstand en onze levensenergie openen zijn geschikt voor nagenoeg alle leeftijden en alle condities.

Zij kunnen op een zeer mild energie niveau worden uitgevoerd, maar ook op een matig of krachtig niveau, al naar gelang de behoefte of de beschikbare energie op dat moment.

Zeer geschikt als voorbereiding voor iedereen die met een vorm van Hatha Yoga wil starten, maar ook gewoon om je lichaam vrij te houden van stramheid, stijfheid en ongemak. Zodat ervaren wordt dat je energie vrij kan stromen en het lichaam pijnloos en moeiteloos kan bewegen in je dagelijkse leven.

Deze rustige en uitgebreide serie heb ik gedurende mijn bijna dertigjarige Hatha Yoga Praktijk met zeer uiteenlopende groepen mensen uitgewerkt tot een consistent programma, dat zowel geschikt is voor zeer jonge kinderen als voor mensen van zeer gevorderde leeftijd. Voor mensen met beperkingen en voor zij die herstellende zijn van een aandoening of van een ingrijpende operatie.

Juist door het synchroniseren van adem en beweging ontstaat een diepe doorbloeding van het gehele bewegingsapparaat en neemt de conditie indien wekelijks beoefend zienderogen toe. Ook voor collega Yoga Docenten een kans om hun kennis en aanbod te verdiepen en te verrijken.

In die zin zou je kunnen spreken van een vorm van Restauratieve Yoga.’

Praktische informatie:
Datum: Zondag 11 november van 9.30 – 12.30, de zaal is open vanaf 9.15 uur

Kosten: € 45,00
Aanmelding vooraf: info@deyogapoort.nl
Informatie: 06-10808030
Locatie: De Yogapoort, Oud Zaenden 2b in Zaandam (gratis parkeerruimte aanwezig)