Onderstaand onze activiteiten voor de komende maanden. Een aantal van deze activiteiten zijn op basis van donatie. Voor onze betaalde activiteiten gelden annuleringsvoorwaarden, workshops en activiteiten die in onze studio door derden worden gegeven vallen niet onder deze voorwaarden. Informeer in dat geval bij de organisatie die de workshop verzorgt.

Klik op: Annuleren voor meer informatie m.b.t de eigen workshops.

Folders van de workshops en activiteiten: klik op de naam van de workshop en de folder wordt geopend.

 

Iedere donderdagavond:

Zijnsgeoriënteerde Meditatie
wekelijks op donderdagavond van Eric Pol

Helemaal ‘Zen’ of ‘Mindful’ zijn op je meditatiekussentje is na enige oefening nog wel te doen. Maar hoe doe je dat als alles om je heen kolkt en in beweging is? Of als je zelf in beweging bent? Dat leer je met Zijnsoriëntatie.

We wisselen zitmeditatie af met eenvoudige bewegingen. Je maakt contact met diepere lagen van jezelf en leert hoe je je leven van hieruit vorm kan geven.

Ook is er aandacht voor reflectie. Je wordt begeleid bij het in het licht zetten, verdiepen en begrijpen van je ervaringen en ook hoe je deze inzichten kan toepassen in je dagelijks leven.

Eric Pol is Zijnsgeoriënteerd begeleider & Mindfulness coach. Hij begeleidt mensen individueel en in groepen in hun ontwikkeling. 

Kosten:
Proefles: € 10,00
Introductiekaart 3 x: €37,50
10-strippenkaart € 150,00
Losse les € 18,00

Iedere Donderdag 20:00-21:30 uur (vooraf aanmelden)
Adres: De Yogapoort, Oud Zaenden 2b, Zaandam 

Aanmelden of meer informatie: www.ericpol.nl

info@ericpol.nl      Tel: 0641281174

 

Oktober

Vrijdagavond 19 oktober van 19.30 – 21.30 uur: Workshop Yoga en ademhaling
Tijdens deze fijne workshop van docente Olivia Glebbeek leer je meer over je adem, de kracht van je adem en wat bewust ademen voor je kan betekenen.

“Merk jij ook weleens dat jouw adem stopt wanneer het spannend wordt? Of dat je ‘savonds bemerkt dat je de hele dag onbewust hebt geademd?

Dan is deze workshop iets voor jou. 

In 2 uur gaan we bewegen en ademen zodat je licht en geaard weer naar huis gaat. Met eenvoudige ademhalingsoefeningen die je thuis, op de fiets en achter de computer kunt toepassen. 

Want hoe zachter je adem hoe zachter jij kunt zijn.”

Datum: 19 oktober van 19.30 – 21.30, de zaal is open vanaf 19.15 uur
Kosten: € 25,00 leden/€ 30,00 niet-leden
Aanmelding vooraf: info@deyogapoort.nl

De workshop gaat door vanaf 6 aanmeldingen.

 

Zondagochtend 28 oktober van 11.00 – 12.30 uur: Landelijke Dag van de Stilte

Wij nodigen iedereen uit om samen stil te staan en samen stil te zijn op de Landelijke Dag van de Stilte.

By Tas Fotografie

Zie hoe de natuur – bomen, bloemen, gras – groeien in stilte; zie de sterren, de maan en de zon, hoe   ze bewegen in stilte……..we hebben stilte nodig om zielen aan te raken
(Moeder Teresa)

Op de laatste zondag van de maand oktober is er jaarlijks van 11.00 tot 12.00 uur een landelijk stilte uur, waarin we ons verbinden in stilte en op zoek gaan naar onze innerlijke rust en ontspanning. Het mooie is dat stilte losstaat van cultuur, religie of politieke overtuigingen, het is iets dat we in ons dragen maar door alle prikkels van de dag niet meer of minder ervaren.

We nodigen jullie uit om naar De Yogapoort te komen en met elkaar een heerlijk moment van rust te ervaren. We gaan vanuit innerlijke stilte yogaoefeningen beleven met de ogen gesloten. Het gaat dan niet om de bewegingen mooi of goed te doen, maar om de bewegingen vanuit je innerlijk te ervaren. Dit levert stilte op in jezelf.

Daarna gaan we mediteren, een stukje begeleid en daarna echt de stilte in. Accepteren wat er komt, ook al zijn dit gedachten. Want onder die gedachten is het stil………

Kom zondag 28 oktober naar de yogastudio op Oud Zaenden 2b in Zaandam. De uitnodiging is voor leden en niet-leden, voor iedereen die even stil wil staan bij de stilte.

Tijd: 11.00 – 12.30 uur, er zijn geen kosten aan verbonden.
Locatie: De Yogapoort, Oud Zaenden 2b in Zaandam

 

November

Zondag 11 november 9.30 – 12.30 uur: Workshop Pawvang Muktasana
Deze workshop wordt bij De Yogapoort gegeven door Martyn Hoogstra van Yogadlite.

Ben je nieuwsgierig naar de diepgang van yoga, wil je meer weten wat je zelf kan doen om je beter en gezonder te voelen? Kom dan naar deze interessante workshop gegeven door een zeer ervaren docent. De workshop is ook zeer geschikt voor collega-docenten.

 

‘Pawan Muktasana betekent: Het bevrijden van Levensenergie en bestaat uit een uitgebreide serie dynamische oefeningen, die het lichaam klaarmaken voor de dag die voor je ligt of als voorbereiding kunnen dienen om Asana te gaan beoefenen of om te herstellen van zwakte of ziekte.

Deze oefeningen die het bewegingsapparaat vrij maken van spanning en weerstand en onze levensenergie openen zijn geschikt voor nagenoeg alle leeftijden en alle condities. 

Zij kunnen op een zeer mild energie niveau worden uitgevoerd, maar ook op een matig of krachtig niveau, al naar gelang de behoefte of de beschikbare energie op dat moment.

Zeer geschikt als voorbereiding voor iedereen die met een vorm van Hatha Yoga wil starten, maar ook gewoon om je lichaam vrij te houden van stramheid, stijfheid en ongemak. Zodat ervaren wordt dat je energie vrij kan stromen en het lichaam pijnloos en moeiteloos kan bewegen in je dagelijkse leven.

Deze rustige en uitgebreide serie heb ik gedurende mijn bijna dertigjarige Hatha Yoga Praktijk met zeer uiteenlopende groepen mensen uitgewerkt tot een consistent programma, dat zowel geschikt is voor zeer jonge kinderen als voor mensen van zeer gevorderde leeftijd. Voor mensen met beperkingen en voor zij die herstellende zijn van een aandoening of van een ingrijpende operatie.

Juist door het synchroniseren van adem en beweging ontstaat een diepe doorbloeding van het gehele bewegingsapparaat en neemt de conditie indien wekelijks beoefend zienderogen toe. Ook voor collega Yoga Docenten een kans om hun kennis en aanbod te verdiepen en te verrijken.

In die zin zou je kunnen spreken van een vorm van Restauratieve Yoga.’

Praktische informatie:
Datum: Zondag 11 november van 9.30 – 12.30, de zaal is open vanaf 9.15 uur
Kosten: € 45,00
Aanmelding vooraf: info@deyogapoort.nl
Informatie: 06-10808030
Locatie: De Yogapoort, Oud Zaenden 2b in Zaandam (gratis parkeerruimte aanwezig)

 

Vrijdagavond 16 november 19.30 – 21.30 uur: Lezing Yoga door Martyn Hoogstra van YogaDlite
Tijdens deze lezing gaat Martyn uitleggen  hoe wij de Yoga kunnen leven en integreren in ons dagelijks levenspatroon. Een zeer interessante en levendige lezing die ook zeer interessant en verdiepend is voor yogadocenten.

‘Het inzicht waarop de inhoud van deze lezing is gebaseerd is de vrucht van een 35 jarige persoonlijke yoga-beoefening en een bijna 30 jarige ervaring als professioneel Hatha Yoga Docent.

Gedurende de bloeiperiode van de Tantrische Gemeenschappen in het India van de 13e en 14e eeuw is de Leer van de Chakra’s tot ontwikkeling gekomen en heeft tot op de dag van vandaag haar krachtige boodschap weten te behouden, en is dus ook voor ons moderne mensen van belang als wij meer spirituele structuur in ons leven willen brengen.

Elk Chakra (subtiel energetisch krachtcentrum) vertegenwoordigt één bepaalde bewustzijnstoestand of, met andere woorden, één bepaalde levenssfeer. Al onze woorden, daden en gedachten vallen uiteindelijk te rangschikken onder één van deze levenssferen.

Wanneer wij ons er in trainen om dagelijks liefdevol aandacht te schenken aan de 7 bewustzijnssferen – of inhouden, door er naar te handelen, dan werken wij heel concreet aan onze fysieke en mentale kracht en balans, aan de verdieping van ons spirituele bewustzijn en ons geestelijk welzijn.

Daarmee scheppen we de voorwaarden om de zeven subtiele energiecentra tot volle bloei te brengen en daarmee een krachtige Aura te onderhouden. De Aura die ons beschermt en ons voedt.

Deze lezing biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het werk van één van de meest gevorderde en ervaren Hatha Yoga Leraren van Nederland.’

Praktische informatie:
Datum: vrijdagavond 16 november van 19.30 – 21.30 uur
Locatie: De Yogapoort, Oud Zaenden 2B (gratis parkeren bij de studio)
1503 JV Zaandam
Tel.: 06-10808030
Aanmelden: info@deyogapoort.nl
Kosten: € 25,00

 

December

Zondag 9 december van 14.00 – 17.00 uur: Tai Chi en Spiral Flow 
workshop gegeven door Howdy Tio, Bodywork Artist.

 

Deze workshop is interessant, leuk en zeer geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met beweging, bodywork, dansen, yoga of met ontwikkeling van bewustzijn. Wees verrast over hoe je lichaam en je geest zich voelen na deze indrukwekkende en intensieve workshop.

(De workshop wordt in de Nederlandse taal gegeven.)

Bewegingen die je lichaam openen en souplesse en flow geven. Een continue flow waarbij je naar beweging gaat zonder inspanning en de vrijheid van bewegen ervan te ervaren. De natuurlijke regels van het lichaam volgen. Je linker- en rechterhelft in balans brengen.

Een ‘movement’ training gebaseerd op Wudang Internal Martial arts van de Wudang Principles school. In deze training volgen en onderzoeken we de natuurlijke spiralen in het lichaam met oefeningen die langzaam in structuur, snelheid en complexiteit oplopen. Dit brengt bewustzijn om je lichaam als één geheel te ervaren. Er wordt dan ook snel duidelijk waar de “breekpunten” in je lichaam naar boven drijven. je leert in beweging je grondig te bewaren.

Praktische informatie:
Datum: Zondagmiddag 9 december van 14.00 – 17.00 uur, de zaal is open vanaf 13.45 uur
Locatie: De Yogapoort, Oud Zaenden 2B (gratis parkeren bij de studio)
1503 JV Zaandam
Tel.: 06-10808030
Aanmelden: info@deyogapoort.nl
Kosten: € 45.00

 

Vrijdagavond 14 december van 19.45 – 22.00 uur: Klankhealing Concert

Klankhealing concert 2018
Aanmelding: info@deyogapoort.nl
Kosten:  24,00 leden/€ 28,00 niet-leden